tisdag 30 april 2013

Premiär!

Iskant i bakgrunden

Efter en extremt lång vinter så var det äntligen dags för gäddfiske. Vi alla fem hade tidigare i vintras bestämt att vi skulle åka till Åland sista helgen i april med siktet inställt på ordentligt gäddfiske. Ingen av oss hade räknat med den kallaste april på 30 år.



Sittandes på en av jerkplatåerna

Veckorna innan avresa kändes det väldigt tveksamt om isen skulle hinna försvinna tills vi skulle iväg. 

Tillslut kom det lite varmare väder och det mesta av isen försvann dagarna innan vår avresa. När vi kom ut med båtarna upptäckte vi att det låg en hel del is kvar i många av vikarna. Det sista av isarna försvann natten mellan fredagen och lördagen.


Resans största
Detta gjorde att fisket var extremt segt hela helgen. Vi prövade oss igenom de välfyllda beteshinkarna och testade jerk, tailbeten, gummi etc. Det draget som fungerade bäst var SvartZonker McMio i färgen papegoj. Långsamt fiskad med långa vevstop kom det då och då ganska försiktiga hugg.

För att kunna fiska bekvämt och säkert hade vi köpt med oss några reglar och den billigaste varianten av plyfa. Första morgonen på Åland sågade vi till reglarna och plyfan och skruvade ihop två enkla jerkplatåer. Totalt kostade det 500 kr och vi var alla överens om att det var väl investerade pengar. Skönt att slippa stå och balansera i hyrbåtarna.

Jag hade ett litet race på lördagen med en 4+ som top. Inte riktigt det fisket vi hade hoppats på men skönt att äntligen få fiska.

Vi hade iallafall en skön helg med trevligt sällskap, god mat, fint väder och god dryck.











































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar