tisdag 8 januari 2013

Säsongsavslutning med nytt PB!

Gäddan satt inte fast i någon krok!

Vi har varit dåliga på att uppdatera sidan men här kommer en kort rapport från vår säsongsavslutning.



Dimma och stiljte...
När vi kom ut på morgonen möttes vi av väldigt tät dimma och total stiltje. Inte de bästa förutsättningarna men skönt att vara ute på sjön.

Jag hade köpt ett Swartzonker McMio Tail som jag prövade på morgonen. Det högg ganska snabbt och fungerade bra fram tills en gädda bet av svansen precis bredvid båten.

I gryningen och de första timmarna fungerade tailbeten bäst och gäddorna högg i lååånga vevstop, upp till en minut. 

Rosa Swartzonker McTail Rosa/svart med vit svans
Vacker höstgädda
Efter ett par timmar började huggen avta. Vi bytte då till lite livligare beten och fiskade lite snabbare och det visade sig vara rätt taktik.

Vi fiskade mest med Buster Jerk, Big Bandit och The Pig. Jag prövade även Salmo Slider för första gången och det högg på andra kastet. 

Som många gånger innan fungerade färgen Janne Helenius överlägset bäst. 




Lite värmande dryck
3 x ABU Revo













Stjärtfena som sticker ut

Vi fortsatte fiska i en enormt stor innemar och vi börjar se gäddor jaga aktivt. Vi får en del fisk upp till ca 5 kg och Ted missar en 10+ gädda precis vid båten.

Vid ett tillfälle ringer Teds mobil och han svarar. Under tiden han pratar i telefon låter han sin Buster Jerk ligga i ytan precis vid båten. Helt plötsligt kommer en 4,5 kg gädda från ingenstans och hugger! 

Väl i båten såg vi att den inte ens hade hunnit svälja sitt förra byte innan den attackerade Teds bete.

Med på fisketuren var vår vän Marcus som under slutet av sommaren fick låna jerkutrustning av mig och pröva för första gången. Efter det har han glädjande nog börjat gilla fiske mer och mer. Detta var fjärde gången han var med.

Innan har han som mest fått 2-3 gäddor på ett fiskepass. Efter första dagen med jerk hade han höjt den siffran till 9 st och höjt sitt PB till 4,5 kg. Men bättre skulle det bli!

Vi glider fram med elmotorn i en innemar och kommer fram till en liten vassrugge som ligger för sig själv. Marcus skickar iväg sitt hittills enda drag, en Buster Jerk i någon färg från Wolfcreek. Efter ett par jerk hugger en bättre gädda.

Gäddan var stark och bjuder upp till en bra kamp. När väl gäddan kommer upp i båten måste Marcus sätta sig ner ett tag och utbrister extremt glad, "jag andades inte på flera minuter".

Gäddan vägde 8,66 kg och nytt PB för Marcus! 

Det var fantastiskt kul att få uppleva detta med en av sina bästa vänner och få se den totala lyckan i hans ansikte. Ganska bra jobbat på fjärde jerkpasset.
En lycklig fiskare!
Mackan blev trackad hela dagen för sin extremt fula mössa.
Självklart är fiskeabstinensen enorm nu och jag riktigt längtar efter vårfisket. Jag har inte varit så framgångsrik just på våren så det ska bli kul att se om resultaten blir bättre i år!
Säsongsavslut
Som min vän MAW brukar säga; "Stay frosty"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar