tisdag 27 maj 2014

Äventyrligt vårfiske i skärgården

Störst denna helg, 8,52 och 107cm
Vi gjorde en 1 1/2-dags satsning i skärgården i helgen. Vädret var riktigt bra, lite för bra. Sol och blåhimmel stekte oss under fisket.
Vi började med kvällsfiske på fredagen, där vi fick ett par fina med en 5,3 på topp som Marcus tog på en wolfcreek tail. Medelvikten var bra men inget mängdfiske, tail beten och jerk med tail fungerade klart bäst.


Marcus med en fin kvällsfisk på 5,32
Late night kebab tillagad på Murikka.
Gott med kaffe på morgonen
Vi fiske fram till solen gick ned, sedan var det dags för kebab tillagad på Murikka och öl innan vi slog upp tälten. Vi ville vara så nära fiskevattnet som möjligt så vi satsa på tälta ute i skärgården. Efter några få timmars sömn så ringde klockan vid 03.30. Riva tälten, lite käk och kaffe sen redo för fiske. Planen var att ta innemarerna tidigt innan de hann bli uppvärmda och gäddan slö, sedan mer öppna flader. Vi får några gäddor ganska snabbt och efter 2 timmar så hugger det till på Martins McTail i Pe-We färgen abborre, Efter en god kamp så kan en fin 8,02 landas på 106cm. Dock efter vägning och mätning så la vi tillbaks fisken i håven, när vi sedan skulle ta upp fisken för fotografering så sprattla den till och försvann ned i vattnet så inga foton tyvärr.

















Vi fiskar vidare och får bra medelvikt med många runt 4-5 kg. Vid lunchtid så var det stiltje och 25 grader varmt och vi var på väg in mot lunch, då pröver Martin med en shallow tacklad big mcrubber i färgen green goldglitter. Då hugger det till ordentligt och en riktigt fin fight börjar med en ilsken madam. Fisken landas och en 8,52 på 107 cm landas, vägs och denna gång även fotas innan den återförs till sin rätta miljö.
Bra fight med ilsken madam


C&R
Inte mycket kvar av Big Mcrubber green glitter efter en fin fight
Efter en god lunch med grillade chorizos, bratwurst, vitlöks korvar så fiskar vi vidare mot kvällen. Vi kör småtävlingar där det går ut på att få första fisken under driften, mycket dramatiskt blev den
sista tävlingen där först Marcus har en fisk på och skall landa men tappar vid båt, sedan krokar Martin en fisk precis efter men även han lyckas sumpa sin fisk precis vid båten och då krokar Erik nästa fiska och lyckas säkra fisken. Allt detta under 2-3 minuter. Vi brukar spela om trisslotter och brukar göra fisket lite roligare när det är lite segare fiske.



Christian med en fin 5:a, bandanan däremot...
Generellt var vattnet väldigt grumligt, beten med tail fungerade mycket bra. McTail framförallt i pe-we färgerna pink perch och abborre. Christian hade bra fiske på slime gäddan från Birkan lures. McMio papegoj leverarde som vanligt även big mcrubber green goldglitter. Zam z tail rödsvart och BJ rödsvart leverade även dom. Fisket var halvsegt och inga riktiga race mer då och då, dock var det god medelvikt med många omkring 4-5 kg och två toppar över 8:a kg. Vi fick ca 40 fiskar.


Vi hade hoppats att pröva eastfield lures nya fina bete men var tyvärr lite för grumligt för de färger vi hade införskaffat så får bli nästa gång.



Nu laddar vi om inför jämtland om två veckor.

Ännu en vacker solnedgång

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar