lördag 14 juni 2014

Jämtland - Ett gäddäventyr!

Gäddfiske i Jämtland har de bästa av alla världar

Så har vi avverkat en mycket trevlig långhelg i Jämtland med fiske efter gädda som fokus men även bastu, god mat, gott sällskap samt god dricka.


Det blev 3 ½-dags fiske I fantastisk miljö med fjällen I bakgrunden och massa frisk luft och I stort sett ensamma på sjöarna och kanske helt ensamma om att fiska gädda i dessa trakter.
En riktigt äventyrskänsla infinner sig när man fiskar på dessa breddgrader.
Erik med en av många fina fiskar denna helg
Christian med fisk över 7kg tagen på allra sista kastet i sista driften. Har blivit Christians specialtet.














Frukost för en riktig gäddfiskare






Det blev en hel del gäddor med tydliga tendenser var de högg . De bästa platserna var utanför lekvikarna där växtligheten börjat växa samt uppe i å-deltan där gäddan också leker. Att gå längs dessa deltan och fiska gädda är ett beroende framkallande fiske, man kan se gäddan ploga fram mot betet i det grunda vattnen, se jakten i 4-5 s Innan den hugger. En riktigt häftig upplevelse.


Martin med 111cm efterleksgädda på 8,92kg. Fångad längs ett å-delta på backlip flytande i folie sarv.

Marcus med en 6,1kg tagen på en buster jerk papegoj.
Medelsizen var bra rakt igenom fisket, med både sega och bonanzaperioder. Gäddorna i jämtland är otroligt vackra men de är också urstarka vilket ofta skapar en riktigt bra kamp.


 Christians mycket trevliga fiskebåt med jämtlandsfjäll i bakgrunden


Vi fick upp två runt 9 kg med 9,55 i topp, tappade även en större vid båten. En 7a och ett gäng 6or och 5or landades under dessa dagar. Så fisket får man ge mycket högt betyg och om några av gäddorna hade käkat mer hade det kunnat vara över 10 strecket. Finns stor potential för gäddfiske i Jämtland och kan verkligen rekommenderas.  Vi kommer i varje fall definitivt tillbaks. Finns mängder med sjöar och möjligheter i detta fantastiska landskap samt att många av sjöarna har stor variation och kvantitet av betesfisk. Att en riktig feting finns i dessa vatten är vi övertygade om.  
Martin med helgens största, tagen på en Zam z tail med big tail i rödfärg. 9,55-109cm
Marcus med en fin abborre som högg på en Buster Jerk Skitmört






Christian med en 6,8kg på söderjiggen i skitmört



Martin med ännu en fin Buster Jerk gädda



Beten som fungerade bäst i detta klaravatten var Buster Jerk skitmört, Buster Jerk2 skitmört, Backlip folie sarv, Zam z Tail, Söderjiggen i robban special, skitmört.  

Fin färg på gäddan i jämtland. Gäddan högg på Eriks favorit jigg- Söderjiggen i färgen robbans special 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar