måndag 22 oktober 2012

Surt fiske i helgen!


Tror detta är en tångsnälla?!
Äntligen var det så dags igen för fiske.


Grejerna har legat orörda i förrådet sedan vi var hos Ted och fiskade för 3 veckor sedan. Det blir så när man har familj och precis har köpt ett hus. Inte mycket tid över för fiske då.

Erik kom och hämtade upp mig kl. 06.30 i lördags och planen var att utforska ett nytt ställe i skärgården.Vi kan kalla det "hemliga stället".

Innan vi tankat båten och navigerat oss fram, hade det hunnit gå ett par timmar, tyvärr visade det sig att det " hemliga stället" inte var så hemligt. Det låg redan en båt och fiskade på vår till tänkta fiskeplats.

Inte den storleken vi letade efter!
Vi valde dock att stanna kvar för att försöka locka upp en storgädda då vi vet att de finns här. Fisket var trögare än en .........och vi landade endast 3 st gäddor. Vi hade ett par ytterliggare kontakter under de ca 4h som vi var där.

Eftersom storgäddorna inte ville vara med i leken begav vi oss till våra mer kända jaktmarker bara för att upptäcka att det kryllade av andra fiskeentusiaster i våra vikar och marer.

Fisket fortsatte att vara trögt resten av dagen, dels beroende på det envisa regnet som föll nästan hela dagen samt att det säkert varit andra som kastat av vikarna innan vi hade kommit dit.
Korv med räksallad

Strax efter kl 13 började regnet tillta och vi ankrade upp i en vik, fällde upp kapellet och drog igång Trangiat. Korven var god och sällskapet trevligt och det är i allafall för mig halva fisketuren.

Totalt landade vi 9 st gäddor med en topp på 3 kg och hade en del kontakter av bättre kaliber och efterföljare men mitt dåliga fiske förföljer mig och det är var nog sista fiskepasset för mig i år. De beten som fungerade var Real Eal, Fluffer och Buster Jerk Papegoj.

Vädret lämnade en del att önska!
Nu vankas det flytt och visningar av lägenheten. Bara att bryta ihop och komma igen nästa säsong då jag har fått ett nytt hemmavatten att utforska.

Erik, Ted och kanske Marcus ska köra tre dagar fiske nästa vecka och förhoppningsvis får de både större och fler fiskar då. 

Uppdatering kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar