söndag 3 mars 2013

2012

Martin med sommargädda

2012 i bilder samt några kommentarer. 




Året började med lite isfiske som för en gångs skull resulterade i fisk.Vi hade precis kommit i gång då en nitisk tillsynsman förstörde resten av dagen!


Ett par dagar senare var isen borta och vi körde premiärpasset från båt. Fisken var inte riktigt på hugget denna kväll men vi landade ett par fiskar var och vi var ganska nöjda över att bara fått kommit ut!


Någon vecka senare tog vi premiärturen i den nya båten, förhoppningarna på topp!

Men i stället för ett bra vårfiske inkasserade vi årets första och sista nolla! En fin dag med sjukt dåligt fiske, inte ett enda hugg!



När vi kommit in i mars hade det börjat landats lite bättre fiskar men det var fortfarande ganska trögt. Drog ut med ICA handlaren en eftermiddag, började lite segt för att sedan braka loss ordentligt!

Det blev en fantastisk dag med nytt PB på 10.13 Äntligen över 10!!!




Under sommaren hade vi sedan ofta ganska bra fiske, mycket fisk i båten och ganska många över 6 kilo. Dock så lös monsterna med sin frånvaro.

Dragen som har fungerat bäst för min del är Buster jerk Janne Helenius samt Papegoj och Piggen i färgen skitmört.


Alla mina topp 5 fiskar under 2012 föll för Buster Jerk Papegoj. Var detta tillfälligheter eller berodde det på färgen eller var det tack vare den extra fjäderringen?! Har inför denna säsong kompletterat de flesta dragen med en extra ring!

Under hösten var det till en början förvånansvärt många snipor, vi märkte att gäddorna började förflytta sig från sina sommarplatser, morgnarna var tröga, gummi och tailbeten fungerade oftast bäst långt ut på eftermiddagarna. Långa vevstop visade sig väldigt effektivt!

Vi var nu på upploppet i vår fisketävling och det var en hel del hets.. Jag var som ledare ett jagat villebråd  Det var egentligen bara en större fisk som krävdes för att putta ner mig från första till tredje plats! Den fisken kom dock aldrig. Så när vi summerar årets tävling fick jag en hedersam 1 placering!

1. Ted
2. Erik
3. Martin
4. Tassen

Nu till året välkomnar vi Mackan! Mannen som lyckades kroka en fin maddam på 8.66 den sista fiskedagen!

Nu går man verkligen bara och väntar på att isen ska lossa! Är så sjukt sugen att dra igång!
Bara att fixa i ordning båten som för närvarande är uppskuren, det ska plastas lite samt byggas jerkplatåer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar