onsdag 27 mars 2013

Delad trea i tävlingsdebuten..

Många angeldon på isen

..eller delad sista plats hur man nu vill se på det..
6 glada team möttes upp vid Garnsviken på söndagmorgon för att tävla om ära o pengar.
Efter instruktioner från tävlingsledningen så begav vi oss ut på isen med ett mål, vinna tävlingen!

Farsan



Jag o farsan som var min tävlingspartner för dagen hade spanat in en vik som vi satte kurs emot, tyvärr var vi inte ensamma om att ha valt just den platsen så vi fick dela den med med ett par andra.

Strax efter tävlingsstart fäller våra grannars närmaste don ut ( mindre än 30m från våra don ) och de landar en grov gädda på 7kg, bitter mkt bitter, men kul för dem..sedan nappar det på bra för dem o de landar ytterliggare en gädda o tappar ett par.
Hos oss är det stendött, det visar sig att vi fiskar för långt in i viken då mörtarna dör av syrebrist,
vi bestämmer oss att prova lite längre ut men det är inte lätt att hitta några platser att fiska på när det finns över 100 andra don utlagda.
Tillslut har vi fått ut våra don och nu börjar det hända lite.. Inom kort har vi fem fäll, men varje gång vi kommer fram till donet så har fisken redan hunnit spotta ut mörten.
Tiden går och tävlingen börjar lida mot sitt slut, då plingar det till i ett av våra don, springer som en tok för att hinna fram innan gäddan spottar ut mörten, väl framme ser jag att linan rasslar av donet, sätter mothugget och YES! den är krokad, lyckan blir dock kortvarig då gäddan spottar ut/släpper vid hålkanten.

Ännu en fiskenolla är ett faktum..denna gång var vi dock inte ensamma, av 6 lag var det bara två som fångat fisk och vi blir delad trea..

Nu hoppas vi på ett väderomslag så att isen försvinner då vi har en fiskehelg i Åland inbokad i slutet av April,
kom igen nu värmen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar