torsdag 4 oktober 2012

Gummibeten och tillbehör


Bild 1 Super d 55 cm och Alien Eel 30 cm


















 
Gummibeten: 
Detta bete har blivit en liten fascination för mig, dock är jag relativt ny inom ämnet och har väl egentligen bara haft bra fiske på ett av mina beten. Det skall sägas att jag inte fiskat mycket med de andra och har stor tro på att just gummibetet skall ge mig drömmgäddan!

Jag kommer visa upp några exempel på min arsenal av gummin. Som sagt har en hel del att utveckla inom fiske med stora gummibeten. Fiskar t.ex. fortfarande gummibetena med mitt jerkspö BFT Stiff 6 fot.
Just ett spö samt passande rulle till detta typ av fiske är något jag är på jakt efter och tar gärna emot tips. Har är 2 spön jag sneglat lite extra på. BFT Strike gigant 150g 8,6 fot och Tackle Industries

Vad det gäller lina och rulle så tänker jag satsa på multirulle, tycker man skaver sönder fingrarna med haspel till så tunga beten. Däremot vilken multirulle det blir återstår att se. Tar även gärna emot tips här! Lina borde räcka med flätlina 0.32 eller strax över.


Tails:

Bild 1: Det gummidrag som levererat bäst för mig, Alien Eel 30 cm singking samt floating. Har en rad gäddor på 4-6.5 kg på dessa drag. Främst i grås/vart, orange/svart samt grön. Det är den gröna sinking som ni ser på bilden. Funkar bra att kasta samt trolla med. Jag har främst fiskat ganska djupt med Alien Eel med en gädda på 10 meters djup som rekord. Senast prövade jag shallow över växtligheter på 3-4 meter och de gav resultat på direkten! Det är också ett tips jag fått från en person med en hel del gäddor över 100 cmpå sitt samvete. Hans favorit var att kasta en Alien Eel floating 30 cm över växtlighet på några metes djup med vevstopp och lite lätta jerkrörelser.
Draget ovanför är en Super D på 55 cm och ca 250g! Köpt på en fiskebutik i Karlstad, ej prövat så mycket ännu.

Bild 2: Alien Eel´s efterföljare från Savage Gear, Real Eel. Betet som är framställd med avancerad 3-d teknik för att efterlikna en riktig ål.
Har ganska stora förhoppningar på detta drag och köpt en 30 cm samt 40 cm variant. Senaste fisket som ni kan läsa om i bloggen, tog Tassen en 5.5kg med en 40 cm variant i svartvit, och därmed störst gädda den helgen. Han fiskade draget relativt grunt vid vasskant i en innemar med vevstopp. Fungerar fint att fiska Real Eel relativt grunt, tror den kan vara riktigt het nu på hösten. Speciellt uppe i Stockholms-skärgård.


Bild 2: Real Eel 40 samt 30 cm, varianten







Bild 3: 45 cm oemotståndlig snabel!

Bild 3: XXL Tail/Snabel  45 cm inköpt och tacklad på södersportfiske. Fiska som kortast med den i helgen för första gången. Hade en hel del hugg men inget som krokades. Finns potential för storgädda. Gillade verkligen gången! Betet fiskas relativt grunt på det sättet de tacklas. På denna variant använder de cathrinesänken på 10gram. Vevstopp och lite jerk så borde fisken lockas väldigt bra av snabeln.

Fluffer:

Bild 4 och 5: 2 nyinköpta fluffers av manganboy till team PFS. Jag prövar natural pike medans Erik och TedTuna kör på skitmört, kan inte annat en leverera. Min ligger och väntar i stockholm så tar ett tag innan jag kan testa detta succé bete! Vi återkommer med feedback på fluffern.

Bild 4: Natural Pike (Fluffer)






Bild 5: Skitmört





Shad:

Bild 6 och 7: Även dessa är nyinköpta. Prövade motoroil variant i helgen och hade hugg på. Tog ett tag att lista ut teknik, vi hade prövat med vevstopp med guid  dagen innan. Jag tyckte dock att den såg finast ut vid lätt jiggande och de var även när jag bytte teknik huggen kom. Kan fiskas grunt, jag har en 15 gram jiggkrok längst fram. Bara att byta ut jiggkrok om man vill komma ned ett par meter. Kan säkert vara fint längst branterna här i Danmark runt 5 meter.
Shaden på bild 7 är ett nytt bete som jag köpte på södersportfiske, är lite mer skeptisk till denna variant. Tror den ser bättre ut än vad den är men kommer att prövas och kan givetvis visa sig vara guld värd.



Bild 6: Shad 30 cm, stor potential!

Bild 7: Shad i naturtrogan färger, är skeptisk!




Till sist vill jag säga att gummibeten är något jag kommer satsa på mer och mer, har till och med tankar om att utveckla egna. Finns en del idéer men mer om detta en annan gång!

"Born to fish forced to work" Team PFS


1 kommentar:

  1. Vill kommentera mitt inlägg och val av spö för denna typ av fiske. Efter finkammat marknaden, vägt pris, mobilitet, styrka, längd m.m. så kom jag fram till att spöet skall kunna bära mer än 200 gram, vara minst 8´ långt och därför 2 delat för transport.
    Finns en rad märken ST Croix, Tackle industries, Musky innovations, Esox Lucius m.m. med riktigt fina spön.
    Jag fann dock svaret hos BFT och Strike Pro the Hammer. https://www.olssonsfiske.se/strike-pro-the-hamer-86-8oz-p-18421-c-151.aspx
    Jag tycker detta är en perfekt komprimiss för den typ av fiske jag tänkt utföra. Inte så farligt pris, 2-delat 8,6´ 225 gram kastvikt. Boom! Den är tagen!

    SvaraRadera