tisdag 9 oktober 2012

Testfiske av Fluffer

Före: Nyinköpt Fluffer, färg skitmört

Jag föll för grupptrycket och köpte det mycket upphaussade gummibetet Fluffer. Klicka på "läs mer" för att veta hur det gick.


Som alla vet finns det fantastiskt många olika teorier och tankar om vad som fungerar bäst när det kommer till beten, fiskesätt, väder osv. Jag tycker personligen att det går mycket mode i vad som är hetast för stunden. Självklart måste företagen som säljer fiskeutrustning hela tiden förnya sig för att sälja mer prylar men det gör att jag är lite skeptiskt inställd till alla nya "mirakelbeten". Det var inte länge sedan t ex. spinnflugan var det hetaste man kunde fiska med. Säkert ett bra bete vid vissa förutsättningar men känns inte stekhet längre.

Jag inhandlar en del utrustning från Söder Sportfiske och där har man sedan i våras pratat extremt mycket om stora gummibeten. Av alla de gummibeten som de pratar sig varma om är Fluffer det betet som de verkligen höjer till skyarna. Betet är gjort av betestillverkaren Mange Boy, väger ca 130 g och fiskas grunt.  

Första kastet!
Jag och Tedtuna åkte ut vid kl 08 med båten och bestämmer oss för att morgonfisket ska ske i en stor innemar. 

Vi började med att fiska av den ganska smala passagen in i innemaren då vi tidigare har tagit 4-5 kgs gäddor där. Ted fiskade med jerk och jag prövade min nya Fluffer. 

Fluffern levererade direkt! I första kastet kommer det ett försiktigt hugg och upp kommer en ca 2 kg gädda. Medans jag krokar av gäddan fiskar Tedtuna vidare utan att ha någon kontakt. Jag kastar mitt andra kast med Fluffern. Inget. Tredje kastet hugger det ytterligare en 2 kg gädda. Vill även nämna att TedTuna hade kastat av området med jerk innan jag kastade med Fluffern! 

Efter: Vassa gäddtänder!
Jag fiskade vidare med Fluffern med mycket bra resultat. Vid ett tillfälle råkar jag kasta förlångt och betet hamnar dryga metern in i en vass. Jag låter betet vara still i ett par sekunder och svär för mig själv. Helt plötsligt hugger en 4-5 kg gädda våldsamt! Den slår i ytan och jag lyckas få ut den ur vassen men tappar den precis efter det. 

Strax efter det la jag ett kast parallellt med vassen fast ett par meter utanför. När Fluffern närmar sig båten ser TedTuna att det är en efterföljare som han bedömer till dryga 7 kg. Men när den ser båten vänder den och sen ville hon inte vara med och leka. 

Under dagen är jag i kontakt med ett gäng gäddor som är 3-4 kg och Fluffern levde upp till sin hype. Men oavsett hur bra kvalitet det är i gummit så vinner alltid gäddtänderna matchen. 

Efter fem timmars fiske med många kontakter biter en liten snipa tillslut av shaden på Fluffern. Gången blir inte lika förförisk och jag börjar tvivla vilket leder till att jag slutar fiska med betet.

Jag var i kontakt med fler, lite större gäddor med Fluffern än vad TedTuna var med jerk.

Nu ska jag köpa Mend-It, klippa sönder någon gammal jigg jag har hemma och laga Fluffern. Den ska definitivt med på nästa fisketur.

Betyg: 10/10

Efter: Finn ett fel!

2 kommentarer:

  1. Fan nu måste jag ju köpa en..

    SvaraRadera
  2. Haha sorry. Jag måste också köpa ytterligare en som back-up.På Söder Sportfiske sa de att de kanske får in dem igen i november. De fick in 100 st förra veckan och de sålde slut på 2 dagar.

    SvaraRadera